Reportage

Blogg
Ge din klassiska skönhet ljud värt namnet

Ge din klassiska skönhet ljud värt namnet

Om du är ägare till en amerikansk klassiker eller en annan veteranbil, vet du att det handlar om mer än bara att ta sig från punkt A till punkt B. Det handlar om en upplevelse för alla sinnen - ljudet av den härliga motorn, den underbara lukten, och känslan av ren körglädje. Men när det kommer till ljudet inne i bilen, räcker det sällan till för att matcha resten av upplevelsen!

Varför uppgradera ljudet i en klassisk bil?

När höstlöven börjar falla och det kanske är dags att förbereda bilen för vintervila, varför inte passa på att ge den en uppgradering som kommer göra nästa säsongs cruising ännu mer njutbar? En ljuduppgradering kan förvandla varje tur till en minnesvärd upplevelse och ge din klassiker det ljud den förtjänar.

Retrohögtalare från GAS

För dig som letar efter en autentisk look med modern prestanda är GAS Retro-serien ett utmärkt val. Dessa single stereo-högtalare är som skräddarsydda för amerikanska bilar och kommer i flera storlekar för att passa olika modeller:

- 4x8 tum
- 5x7 tum
- 6x9 tum
- 4x10 tum

Det smarta med dessa högtalare är att de använder neodymium-magneter, vilket gör dem både slimmade och enkla att montera - perfekt för trånga utrymmen i äldre bilar.

Fördelar med neodymium-magneter:
- Tar mindre plats vilket kan vara avgörande i veteranbilar som har lite mindre utrymme att montera högtalare i.
- Otrolig prestanda, trots sin lilla storlek.

Kolla in GAS grymma retrohögtalare!

GAS Retro 4x10tum single stereo
Passar min bil
798 kr
(5)
GAS Retro 4x8tum single stereo
Passar min bil
798 kr
(5)
GAS Retro 5x7tum single stereo
Passar min bil
798 kr
GAS Retro 6x9tum single stereo
Passar min bil
998 kr

När du vill ha det lilla extra

Har din bil plats för 6x9" högtalare? Då kan vi tipsa om en riktig pärla: DLS M3710i. Denna 7x10"-högtalare passar ofta i samma utrymme som 6x9", men ger dig en ljudupplevelse utöver det vanliga. Med en kon i vävd glasfiber och gummisurround levererar den ett ljud med ett fantastiskt djup och en otrolig klarhet. Många entusiaster har upptäckt att dessa högtalare, med rätt inställningar på ett slutsteg och i rätt låda, kan förvandlas till ett imponerande baspar. Det är inte utan anledning som de har blivit en favorit!

Vad gör DLS M3710i så speciell?
- Flexibel installation: Passar i de flesta 6x9"-monteringshål!
- Kvalitetsmaterial: Konen i vävd glasfiber ger en ren och distorsionsfri ljudåtergivning.
- Kraftfull bas: Det robusta magnetsystemet ger en kontrollerad och precis basåtergivning.
- Mångsidighet: Kan fungera som både fullregisterhögtalare och dedikerade baselement.

Mångsidig 6x9"!

Skräddarsydda lösningar för din amerikanska klassiker

Ja, bas är viktigt! Det vet vi, och särskilt viktigt är det kanske med en snygg och smidig lösning. Du kan i vissa fall peta dit en 2x12"- eller 3x10"-baslåda, men vi kan starkt rekommendera en 3x8"-baslåda. En vanlig utmaning i många klassiska amerikanska bilar är utrymmet (ofta på höjden) för större baselement. Vi har lyssnat på våra kunder och tagit fram flera spännande baspaket som passar perfekt under hatthyllan i de flesta modeller.

Men vi nöjer oss inte där. För dig som vill gå ett steg längre erbjuder vi möjligheten att skapa en helt anpassad lösning. På vår lådritningssida hittar du verktyg för att beräkna den perfekta lådan baserat på dina specifika mått, önskad effekt och avstämning. Enkelt och smidigt, helt efter dina önskemål - som det ska vara!

Bas till jänkaren!

3-pack GAS MAD S2-8D2 & Bass Habit SE1200.1DF, baspaket till jänkare

Paketlösning

Passar min bil
3798 kr
Spara 394 kr
3-pack GAS MAX S1-8D1 & MAX A2-1500.1D, baspaket till jänkare

Paketlösning

Passar min bil
6798 kr
Spara 694 kr
4-pack GAS MAD S2-8D2 & MAX A2-1500.1D, baspaket

Paketlösning

Passar min bil
5498 kr
Spara 692 kr
GAS MAD S2-8D2 med MAD PM2-84, SPL helhetspaket till jänkare

Paketlösning

Passar min bil
8898 kr
Spara 982 kr
GAS MAX S1-8D1 med Bass Habit SE200CX, SPL helhetspaket till jänkare

Paketlösning

Passar min bil
13498 kr
Spara 1682 kr

Tips och tricks för bästa resultat

Innan du börjar montera högtalare, baslåda eller slutsteg är det viktigt att installationen görs rätt för att få ut maximal prestanda. Här är några tips att tänka på:

1. Använd högkvalitativt dämpningsmaterial: Detta minskar vibrationer och skrammel, samtidigt som det förbättrar ljudet avsevärt.
2. Investera i kvalitetskablar: Bra kablar säkerställer att signalen från din källa till högtalarna är så ren som möjligt.
3. Dubbelkolla storlekar: Se till att du mäter noggrant och får rätt storlek på högtalarna för din bil.
4. Provlyssna: Ta dig tid att utforska dina alternativ, rådgör med vår support eller närmaste BRL-butik, och viktigast av allt, lyssna på dina egna preferenser.

Din klassiska bil är unik, och det ska även ditt ljud vara. Med rätt uppgradering kommer du inte bara höra skillnaden - du kommer att känna den. Och det är precis vad din älskade klassiker förtjänar.

Redo att ta din veteranbils ljudupplevelse till nästa nivå? Kolla runt på BRL.se eller kom in till en av våra butiker för personlig rådgivning och demonstration. Låt oss hjälpa dig att skapa det perfekta ljudet för din klassiska skönhet!

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: WdRmDn (motverkar spam)
Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.