Reportage

Blogg
Streama din musik med WiiM

Streama din musik med WiiM

Multiroom är ett system som låter dig spela musik i flera rum samtidigt, helt trådlöst och synkroniserat. Genom att koppla ihop flera högtalare via Wi-Fi kan du kontrollera musiken från en enda app eller röstassistent, vilket ger dig möjligheten att spela samma låt i alla rum eller olika musik i varje rum. Det är här WiiM kommer in!
Det unika med multiroom är dess flexibilitet och enkelhet – du får en sömlös ljudupplevelse som du kan anpassar ditt hem, musiksmak och behov, utan kabeltrassel eller komplicerad installation.

En liten enhet som utan problem får plats i handen är lösningen. Den heter WiiM Mini, och den är bara början på vad som snabbt har blivit en succé.

Simpel streaming, enastående ljudkvalitet

I takt med att musikstreaming har blivit standard, har många undrat om det går att kombinera bekvämligheten av streaming med ljudkvalitet på en nivå som tillfredsställer även den mest kräsna lyssnaren.

Det är här WiiM kommer in i bilden. WiiM är ett relativt nytt varumärke som har tagit marknaden med storm genom att erbjuda prisvärda streaminglösningar med ett starkt fokus på högkvalitativt ljud. Med fem enheter i sitt utbud har de skapat en portfölj som möter behoven hos både nybörjare och ljudälskare.

Det är dags att ta en djupare titt på WiiM Mini, WiiM Pro, WiiM Pro Plus, WiiM Amp och den nyligen lanserade WiiM Ultra. Det är tydligt att det inte bara handlar om funktionalitet, utan också om att göra musik enkelt, lättillgängligt och tillgängligt överallt.

Smidig streaming

För den som söker enkelhet och vill modernisera ett äldre ljudsystem eller aktiva högtalare är WiiM Mini ett smart val. Denna lilla enhet kopplas enkelt till din befintliga förstärkare eller högtalare och förvandlar dem till en streamingplattform. Den är nästan osynlig i rummet, men dess kraft är märkbar. När du kopplar in den och strömmar en hi-res-fil från Tidal fylls rummet med kristallklar precision.

Som lyssnare är enkelheten och snabbheten i Mini det som imponerar mest. Inga komplicerade installationer – bara plug-and-play – och helt plötsligt strömmar du musik trådlöst från de största plattformarna som Spotify, Amazon Music och AirPlay 2. För den som vill ta sina första steg in i modern ljudteknologi utan att behöva byta ut hela sitt system är WiiM Mini det perfekta valet.

Fördelar
  • Enkel installation och användning
  • Multiroom-funktionalitet
  • Liten och diskret design
  • Prisvärd lösning för att uppgradera gamla system

Ett steg närmare perfektion

För dem som vill ha mer än bara grundläggande streaming, erbjuder WiiM Pro en robustare upplevelse. Med fler anslutningsmöjligheter och bättre ljudkvalitet riktar sig Pro till den som vill ha mer kontroll över sin musik. När du spelar upp ett live-album kommer du märka hur detaljerna i instrumenten känns mer levande och skarpare, vilket visar på en imponerande ljudhantering.

Det som verkligen sticker ut med WiiM Pro är möjligheten att koppla den till flera enheter och skapa ett multiroom-system. Du kan spela samma låt i olika rum eller olika låtar i olika delar av huset – allt styrt från din smartphone.

Fördelar
  • Multiroom-funktionalitet för uppspelning i flera rum
  • Högupplöst ljud upp till 24-bit/192kHz
  • Kompatibilitet med Roon för musikälskare som kräver bästa möjliga ljudhantering

För dig med lite mer kräsna öron

Steget upp till WiiM Pro Plus märks direkt. Denna enhet riktar sig till de mest kräsna lyssnarna, de som vill ha absolut bästa möjliga ljudupplevelse. Med en ännu mer avancerad DAC (Digital-till-analog-omvandlare) och förbättrad ljudbehandling är det tydligt att WiiM Pro Plus är designad för att återge musiken precis som artisten tänkt sig. För den verkliga audiofilen som söker detaljer, nyanser och en djup ljudbild är WiiM Pro Plus ett måste.

Fördelar
  • Exceptionell ljudkvalitet med förbättrad DAC
  • Perfekt för detaljrikt ljud och avancerade högtalarsystem
  • Lämplig för den kräsna musiklyssnaren som vill optimera varje ljudkomponent
  • Multiroom-funktionalitet för uppspelning i flera rum

Allt-i-ett

WiiM Amp är kanske den mest imponerande enheten i deras sortiment när det gäller allt-i-ett-lösningar. Med en inbyggd förstärkare på 60W per kanal i 8 Ohm (120W i 4 Ohm) och streamingmöjligheter är den ett kraftpaket som låter dig eliminera behovet av separata förstärkare och streamingenheter. När du ansluter den till ett par golvhögtalare fylls rummet med en stark, klar och djup bas som ger varje låt en ny dimension.

För den som vill förenkla sitt ljudsystem utan att kompromissa med kvalitet är WiiM Amp den ultimata lösningen. Perfekt för små till medelstora rum där enkelhet och kraft möts i ett snyggt paket.

Fördelar
  • Inbyggd förstärkare eliminerar behovet av extra utrustning
  • Kompakt och kraftfull, kapabel att driva de flesta högtalare
  • Enkel streaming av högupplöst ljud direkt från dina favorittjänster
  • Multiroom-funktionalitet för uppspelning i flera rum
WiiM Amp & Dynavoice Challenger M-65, stereopaket

Ny!

Paketlösning

Passar min bil
8998 kr
Spara 1482 kr
WiiM Amp & vita Klipsch AW-650 utomhushögtalare, stereopaket

Paketlösning

Passar min bil
9998 kr
Spara 982 kr

För perfektionisten

Så kommer vi till WiiM Ultra, och här tar WiiM sin teknik till nya höjder. Det första du kommer lägga märke till är den 3,5 tum stora pekskärmen som gör navigeringen enkel och smidig. Men det är insidan som verkligen imponerar. Med en 32-bit/384kHz DAC och stöd för HDMI ARC erbjuder WiiM Ultra en ljudupplevelse som slår det mesta. Oavsett om du lyssnar på vinyl via phono-ingången eller strömmar högupplösta filer via Tidal är resultatet samma: en ren, detaljerad och fängslande ljudbild.
En av de mest imponerande funktionerna är den inbyggda rumskorrektionen, som automatiskt justerar ljudet baserat på rummets akustik. Detta gör att varje inspelning låter perfekt, oavsett var du placerar dina högtalare.

Fördelar
  • Flaggskepp! Fantastiskt ljud
  • Pekskärm och intuitiv kontroll
  • HDMI ARC!
  • Inbyggd rumskorrektion som anpassar ljudet för optimal upplevelse
  • Multiroom-funktionalitet för uppspelning i flera rum

Skapad för dig, lyssnaren

WiiM har något som många andra ljudmärken saknar – en förståelse för vad dagens lyssnare verkligen vill ha. Det handlar inte bara om att streama musik, utan om att förvandla den till en uppslukande, rik upplevelse. Här hittar du produkter som förenar enkelheten i modern streaming med kraften och detaljrikedomen i traditionell ljudteknik. Vill du att vi berättar mer om hur WiiM passar i ditt hem? Hör av dig till oss eller sväng förbi din närmaste BRL-butik!

Kommentarer

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: mDydpQ (motverkar spam)
Logga in

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

OBS. Priset är det lägsta pris som tillämpats för produkten 1-30 dagar innan den aktuella prissänkningen genomfördes. Undantaget är om gradvisa sänkningar gjorts, då visas det lägsta priset 1-30 dagar innan den första prissänkningen.